Do góry

Dania główne Przepis na:

Musztra dla kiełbachy i ogóra

Musztra dla kiełbachy i ogóra

Autor: taura

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 5651

Dodano: 08.11.2011

Odsłon: 5865

Składniki nie są zbyt wyszukane, jednak smak... ach!!!

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelni podsmażyłam 3 kiełbaski pokrojone w małą kosteczkę. Kiedy były dobrze zrumienione, dodałam posiekaną cebulę i smażyłam, aż się delikatnie zezłociła. W kubeczku rozmieszałam ok. 100 ml śmietany, 6 łyżeczek musztardy, 2 łyżki mąki. Tak wymieszane składniki wlałam do kiełbasy i mieszałam chwilę, aż sos zgęstniał. Wyłączyłam ogień pod patelnią i dodałam ogórka kwaszonego pokrojonego w małą kosteczkę. Podałam z kaszą jęczmienną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

viktoria 09 lutego 2012 nabrałam ochoty, żeby zrobić taki obiadek

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 12 listopada 2011 kiedyś, gdzieś, dawno temu jadłam bardzo podobne danie (być może, że identyczne), zresztą bardzo smaczne. Dzięki za przepis na pewno skorzystam :) Pozdrawiam. Madziak

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń