Do góry

Desery Przepis na:

Mycha

Mycha

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 187

Dodano:

Odsłon: 5283

Torcik dla dzieciaka i rodziców.

Składniki

  • Biszkopt duży: jaja, 10
  • cukier, 1 szklanka
  • mąka, 2 szklanki
  • Biszkopty małe: jaja, 4
  • cukie, 12 szklanek
  • Bita śmietana: śmietana 30, 0,75 l
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopty robimy podobnie-jajka z cukrem ubijamy na jednolitą masę,mieszamy z mąką,pieczemy w temp.175C przez 45 minut.Duży rant w formie o średnicy 30cm,małe piekłem w garnuszkach 0,5l.Żelatynę rozprowadzić w 1 szkl.zimnej wody,następnie w kąpieli wodnej rozpuścić,ostudzić.Śmietanę bardzo mocno schłodzić,ubić z cukrami,dodać żelatynę.Biszkopty schłodzone podzielić na 3 plastry każdy, przekładać śmietaną,schłodzić.Krem-jajka sparzyć wrzątkiem,dodać cukier,ubić.Margarynę ubić osobno,połączyć z masą jajeczną(można dodać jakiś aromat)Część kremu barwimy na różowo(sok z buraka)część na brązowo(rozpuszczona czekolada).Z rozpuszczonej czekolady robimy kontur mychy.Wypełniamy kolorowym kremem i już.

  2. Biszkopty przykładamy do siebie na tacy a po wypełnieniu kremem będzie wyglądał jak całość.Wypełniałem kremem za pomocą rożka zwiniętego z pergaminu i metalowej końcówki(kupiłem zestaw takich końcówek w sklepie)Można biszkopty nasączyć orężadą(bez gazu).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BobMars39 19 lipca 2010 Nie wiem co się dzieje ale to kolejny przepis z którym mam kłopoty-jakieś obcięte składniki,brak przecinków i liter,kilka składników w ogóle nie widocznych.Nie wnikam kogo to wina-serdecznie przepraszam i brakujące składniki zamieszczę w komentarzach.Domatorka123-cukru1\2 szkl. i 1 szkl. mąki,4 jajka-z tego wyjdą dwa biszkopty na uszy.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

domatorka123 19 lipca 2010 czy napewno trzeba dać 12 szklanek cukru a mąki nic

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

apple 19 lipca 2010 Mycha przecudna! Aż szkoda ją zjeść;) brakuje skali, żeby ocenić to dzieło więc "tylko" 5-ka ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 19 lipca 2010 Bardzo staranna i profesjonalna dekoracja :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BobMars39 19 lipca 2010 Irma-talent to kilka procent tego torta,reszta to dużo przygotowań,poszukiwań i obserwacji,czytania na forach.Obejrzałem kilkanaście zdjęć myszki miki,dydliny,poczytałem o metodzie jopkowania tzn.wypełniania kremem zarysów postaci,zainwestowałem w sprzęt i teraz szaleję.Myślę że z niezłym skutkiem.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 19 lipca 2010 Wspaniały tort! Masz niesamowity talent - GRATULUJE!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń