Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
naan,نان नान, płaski chlebek drożdżowy z białej mąki pochodzi z Azji środkowej
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 60
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 794
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 60
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 794
Składniki
w misce mieszamy wszystkie składniki, wodę dolewamy powoli bo czasem nie potrzeba całej, zagniatamy dość miękkie ciasto.
Dzielimy na ok 6 części formujemy z nich kulki, oprószamy mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 15-20 minut. Każdą kulkę rozwałkowujemy na grubość 0,5cm (ja robię to w ręku) jeśli chcemy posypujemy czarnuszką przykrywamy ściereczką i znów odstawiamy na 10 minut.
W tym czasie rozgrzewamy piekarnik wraz z blachą u mnie na fuul 250°C. Przekładamy chlebki na blachę oprószoną mąką i pieczemy ok 10 minut, chlebki nie mogą być za bardzo spieczone bo będą twarde.
Ja czasem robię z podwójnej porcji i gorące wkładam do woreczka lub zawijam w ściereczkę i mam na drugi dzień...