Do góry

Przekąski Przepis na:

Nachosy z pikantną salsą

Nachosy z pikantną salsą

Autor:

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 819

Dodano:

Odsłon: 120

Przepis na nachosy z pikantną salsą, które mogą być dobrym dodatkiem na przyjęcie.

Składniki

  • Składniki na nachos:
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 szklanki mąki kukurydzianej
  • 1 szklanki gorącej wody
  • 6 łyżek oleju
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • odrobina chili
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • sól, pieprz
  • Składniki na salsę:
  • 100 g przecieru pomidorowego
  • 1 cebula dymka
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • sól, chili
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Nachos
    Mąki mieszamy z przyprawami. Dodajemy do nich olej i wrzątek, intensywnie mieszamy widelcem, a następnie zagniatamy. Odstawiamy na pół godziny. Następnie cienko rozwałkowujemy ciasto i kroimy je na niewielkie trójkąty. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 10 min.

  2. Salsa
    Cebulę pokrojoną w kostkę i posiekany czosnek smażymy na szklisto na odrobinie oliwy. Dodajemy na patelnię cukier, rozpuszczamy go i dolewamy do niego przecier pomidorowy. Doprawiamy do smaku. Gotujemy na dużym ogniu, intensywnie mieszając, aż sos zgęstnieje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń