Do góry

Dania główne Przepis na:

Nadziana łopatka

Przepis dnia 2012-11-20
Nadziana łopatka

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 531

Dodano:

Odsłon: 18684

pomysł na coś innego niż niedzielne kotlety..

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso rozkroić tak aby powstał jak największy płat. Lekko rozbić przyprawić. Pieczarki, cebulę, paprykę i tarta marchew przysmażyć doprawić do smaku i dodać koncentrat aby farsz miał dość zwartą konsystencję. Przestudzony wyłożyć na mięso, całość zwinąć w rulon. Piec w naczyniu z przykrywą ok 1,5 godz w temp 200 st. Od czasu do czasu polewać powstałym sosem. Ok.30 min przed końcem pieczenia ( zmniejszyć temperaturę do 180 st.) mięso odkryć i obłożyć obranymi , pokrojonymi w ćwiartki i obsypanymi majerankiem jabłkami. Do mięsa pasuję zarówno kasza jak i ziemniaki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nelle 22 listopada 2012 Fajne! Dzięki waszym przepisom każdy niedzielny obiad chociaż mięsny, może być zupełnie inny. Od niedawna przekonałam się do pieczenia większości mięs w piekarniku, a w naczynku żaro zdrowiej bo bez smażenia na tłuszczu i bez chemii ze sklepowych dań woreczkowych. Na pewno zrobię to cudo.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 20 listopada 2012 Przepis super do ulubionych:-)))Pozdrawiam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń