Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...na kazda okazje
...ale pyszny.
Odsłon: 600
Polecam.
Odsłon: 557
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 53
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 51
...ale pyszny.
Odsłon: 600
Polecam.
Odsłon: 557
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 53
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 51
Składniki
cukinie przekrajamy na polowki,wydrazamy srodki pozostawiajac cienka scianke
z miesa,cebuli,zieleniny,ryzu i jajka wyrabjamy nadzienie...solimy i pieprzymy...musi byc lekko slone ze wzgledu na ryz
nadziewamy farszem cukinie i ukladamy scisle w garnku,zalewamy woda z dodatkiem oliwy i vegety...gotujemy 25-30 min. bez przykrycia
gdy sa ugotowane wyjac je z zupy aby nie zmienily koloru
w innym garnuszku przygotowac sos ze smietanki,soku z cytryny,soli i piprzu,mozna dodac odrobine zupy z gotowania
gdy smietanka zgesnieje odstawjamy z ognia i dodajemy zoltko,bardzo szybko mieszajac aby nie scielo sie...delikatnie podgrzewamy sos i polewamy nim cukinie
na koniec posypac delikatnie koperkiem, jezeli zostanie nam farsz to nic prostrzego jak zrobic z niego kulki i ugotowac je razem z cukinia,po wyjeciu cukini pozostaje nam gotowa zupka z pulpecikami ryzowymi,ktora mozna doprawic ubitymi jajkami i cytryna jak w przepisie ,,zupka z jagnieciny" jezeli cukinie byly mlode(male) mozna tez wykorzystac miaz do omletu(pycha!),albo zrobic placki...palce lizac!