Do góry

Dania główne Przepis na:

Nadziewana dynia

Nadziewana dynia

Autor: rumianka

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 83

Dodano: 26.10.2012

Odsłon: 10613

Proste ale bardzo wykwintne !

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Dynie porzadnie umyc pod biezaca woda.Odciac ogonek,lyzka lub nozem wydrazyc nasienie i blonki dyniowe ,przygotowac dynia do nadziewania ,posolic.Pokroic bulke i namoczyc ja w mleku.

  2. Olej rozgrzac na patelni dodac czosnek i cebule (oba skladniki oczywiscie obrane i poszatkowane )dodac majeranek.Jak juz bedzie super zapach w calej kuchni dodac mieso i porzadnie ugniatac widelcem ,ugniatac az sie zetnie w miesku cale bialko.Nafaszerowac przygotowana dynie ,przykryc ogonkiem i wsadzic do GORACEGO PIEKARNIKA 200°C i piec 80minut.Po okolo 30minutach przykryc dynie folia aluminiowa zeby sie za mocno nie zabrazowila.(mozna przepis wzbogacic np.pieczarkami ,zoltym serem lub papryka )prosze o pomysly...SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agatokaj 26 października 2012 Super!!!!!!!Do wypróbowania,do ulubionych i po prostu zaje-fajne 5.:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń