Do góry

Dania główne Przepis na:

Nadziewana papryka

Nadziewana papryka

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 12702

Dodano:

Odsłon: 7150

Papryka to moje ulubione warzywo, na doddatek bardzo bogate w witaminy.

Składniki

  • papryka 4 strąki
  • mieso z indyka 80 dkg
  • ryż woreczek
  • sól do smaku
  • majeranek łyzeczka
  • świezo starty imbir pół łyzeczki
  • suszone pomidory kilka sztuk
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. z papryki wyciąć gniazda nasienne

  2. ryz ugotować

  3. mięso zemleć dodać ugotowany ryż ,imbir,majeranek,pokrojone pomidory,doprawic solą,wymieszać,jeśli farsz jest zbyt ścisły dolac troszke bulionu

  4. papryki nadziac farszem,włożyć do rondla,podlać bulionem i dusic do miękkości na wolnym ogniu,mozna zje zapiec w naczyniu żaroodpornym ale mnie smakuja takie duszone

  5. można je podac z róznymi sosami np.śmietanowym,pomidorowym lub pieczarkowym

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 05 kwietnia 2016 Przepisów na faszerowaną paprykę było tu tysiące, ale co zauważyłem nowatorskiego w Twoim, to dodatek suszonych pomidorów, które nadadzą tej potrawie specyficznej pikanterii... Przy najbliższej okazji nie zapomnę, by Twój pomysł wykorzystac...

11 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń