Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewane babeczki"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36013
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 166
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 301
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 354
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36013
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 166
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 301
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 354
Składniki
Masło rozpuść w garnku, wystudź, wymieszaj z jogurtem i jajkami. Do mikstury przesiej mąkę z solą i sodą, wsyp cukier, wszystko wymieszaj. Owoce umyj, zasyp cukrem. Ceramiczne foremki na babeczki posmaruj masłem.
Nałóż do każdej kolejno porcję ciasta, następnie owoce, na koniec przykryj ciastem. Piecz 30 minut w 180oC, wystudź. Zetnij ostrym nożem wyrośnięty wierzch.
Każdą babeczkę oddziel nożem od foremki, przykryj talerzem, odwróć do góry dnem i ostrożnie wyjmij z foremki. Każdą nasącz sokiem, rozcieńczonym z wodą.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień