Do góry

Przekąski Przepis na:

Nadziewane bułeczki Maryśki

Nadziewane bułeczki Maryśki

Autor: kuchareczki

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 147

Dodano: 01.10.2012

Odsłon: 4899

Szybkie

Składniki

  • bułki kajzerki, 5 szt.
  • kielbaska zwyczajna lub inna, 2 szt.
  • krakowska z pieprzem lub inna kiełbaska, 5 plasterków(grubszych)
  • cebula, 2 średnie szt.
  • grzyby jakie kto chce( świeże), 20 dag
  • ser żółty (jaki kto lubi), 20 dag
  • sól, pieprz według uznania
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ściąć górę z wyżej wymienionych bułeczek. Wydrążyć środek i zachować, ponieważ będzie potrzebny.

  2. Podsmażyć 5 plasterków krakowskiej i włożyć do bułeczek.

  3. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę zwyczajną.Potem dorzucić grzyby (oczyszczone i posiekane na plasterki). Podsmażyć do miękkości i dorzucić do tego cebulę. Usmażyć do miękkości cebuli.

  4. Co ciekawe dodać do tego środek wydrążonych bułeczek, porozrywany na drobne kawałeczki. Dosmażyć chwilkę.

  5. Nałożyć farszu do bułek ułożonych w brytfance do pieczenia i posypać żółtym serem.

  6. Piec do rozpuszczenia się sera.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń