Do góry

Dania główne Przepis na:

Nadziewane filety z kurczaka

Nadziewane  filety z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 218 Ocena: 4270

Dodano:

Odsłon: 625

Smaczne, proste, i szybkie danie. Filety z kurczaka nadziewane orzeszkami nerkowca, morelami i mango chutney. Do tego pieczone miodowe marchewki.

Składniki

  • 4 łyżki mango chutney
  • sól morska
  • 2 łyżeczki oleju rzepakowego
  • 30 g orzecha nerkowca
  • 4 suszone morele
  • 6 marchewek
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki miodu
  • 1 dymka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Obrac marchewki, przekroic na pół i pokroic na kawałki. o dl. 4 cm
    Wymieszac z miodem i olejem rzepakowym i pozostawic na około 10 minut.
    Tymczasem przygotowac mieso i posolic.
    Orzechy nerkowca uprazyc bez oleju do złotego koloru, pozostawic do ostygnięcia a nastepnie posiekac.
    Pokroic morele i dymke. Wymieszac dymke, morele, orzechy nerkowca z mango chutney .
    Przeciac piersi z kurczaka i posmarowac je nadzieniem z mango, nastepnie zlozyc i spiac wykalaczkami.
    Ulozyc marchewki na blasze do pieczenia wyłożonej papierem, posypać sola i piec w temp. 180 ° C przez ok. 15 minut.
    W międzyczasie smazyc filety na oliwie z każdej strony przez ok. 5 minut, przykryc i smazyc jeszcze po 5 minut z kazdej strony.

  2. Przekroic i podawac z pieczona marchewka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń