Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Nadziewane jajka"
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 98
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 505
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 98
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 505
Składniki
Grzybki namocz i ugotuj w tej samej wodzie. Ostudź i drobno posiekaj. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle. Dodaj prawdziwki. Smaż razem przez kilka minut.
Jajka ugotuj na twardo. Zalej zimną wodą, ostudź. Ostrym nożem przekrój na połówki. Ostrożnie wyjmij łyżeczką białko i żółtko, uważając, aby nie uszkodzić skorupek. Posiekaj natkę oraz żółtka i białka jajek. Wymieszaj z grzybami i cebulą, przypraw i połącz z natką.
Przygotowanym farszem napełnij połówki skorupek. Bułkę wsyp na płaski talerz. Lekko dociśnij do niej połówki jajek tak, aby bułka równomiernie pokryła nadzienie.
Na patelni rozgrzej olej. Jajka ułóż farszem do dołu i smaż na złoty kolor. Przed podaniem udekoruj koperkiem i sałatą.Źródło: Na żywo