Do góry

Przekąski Przepis na:

Nadziewane pieczarki

Nadziewane pieczarki

Autor: madziak

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 1628

Dodano: 22.02.2010

Odsłon: 15085

Zwykłe pieczarki o trochę innym smaku.

Składniki

  • 8 pieczarek
  • cebulka
  • łyżka natki pietruszki
  • łyżka szczypiorku
  • jajko na twardo, 1
  • masło, 2 łyżki
  • byłka tarta
  • rozkłucone jajko
  • olej
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki oczyścić, delikatnie usunąć nóżki.

  2. Na maśle zeszklić posiekaną drobno cebulę, dodać pokrojone w kosteczkę nóżki pieczarek, posolić, dusić do miękkości.

  3. Do cebulki i nóżek dodać posiekane jajko, natkę pietruszki i szczypiorek. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem.

  4. Pieczarki nadziewać powstałą masą. Doły grzybków obtoczyć w jajku i bułce. śmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

  5. Podawać ciepłe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

oliwia_winna 08 marca 2010 ostatnio próbowałam pieczarki, które najpierw były nadziewane kapustą kiszoną, a później panierowane jak kotlet schabowy - przyznam - smak był ciekawy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

monia_i_ania 22 lutego 2010 my często przyrządzamy nadziewane pieczarki mięskiem mielonym, nóżkami pieczarek i cebulką. Pani wersja wygląda bardzo apetycznie, dodajemy do ulubionych, pozdrawiamy

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń