Do góry

Przekąski Przepis na:

Nadziewane pomidory

Przepis dnia 2010-04-30
Nadziewane pomidory

Autor: granita

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1815

Dodano: 29.04.2010

Odsłon: 8971

Pomidory nadziewane orzo, peperroni, feta i warzywami

Składniki

  • pomidory, okolo 8 sztuk
  • makaron orzo, 1/3 szklanki
  • kielbaska pepperoni drobno pokrojona, 1 sztuka
  • papryka drobno pokrojona, 1/2 sztuki
  • cebula posiekana, 1/4 sztuki
  • oliwki czarne posiekane, 8 sztuk
  • oliwa, 1 lyzeczka
  • ser feta pokruszony, 4 lyzki
  • sol, pieprz
  • jajko, 1 sztuka
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron ugotowac wg wskazowek na opakowaniu.Odciac czubki pomidorow i wydrazyc srodek. Na oliwie usmazyc (przyprawiajac wczesniej) kielbaske, cebule i papryke (okolo 6min)Dodac (1/4 calosci) odcedzony miazsz z pomidorow,smazyc 4 min Nastepnie wszystkie skladniki wymieszac razem z feta, oliwkami, jajkiem.Gotowa masa napelnic pomidory. Jak ktos lubi moze na wierzchu posypac serem zoltym.Piec w piekarniku 200st C okolo 10-15 min. Mozna podawac na cieplo lub zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Vespula 09 lipca 2010 Pieczone pomidory są najzwyczajnie w świecie niesmaczne. Wyjedliśmy z moim mężczyną tylko środki. Miała być romantyczna kolacja, a skończyło się dzwonieniem po pizzę. Samo życie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 30 kwietnia 2010 Bardzo mi się to podoba! Nawet samo nadzienie jako sałatka byłoby smaczne.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń