Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
są przepyszne, a co najważniejsze szybko i łatwo się je robi:)
Przepis dnia
Chcesz zaskoczyć rodzinkę przy najbliższym obiedzie...Nie masz ochoty znowu j...
Odsłon: 20929
Przepis dnia
Chcesz zaskoczyć rodzinkę przy najbliższym obiedzie...Nie masz ochoty znowu j...
Odsłon: 20929
Składniki
Z 1/2 l mleka, drożdży, 4 łyżek mąki i 1 łyżki cukru robimy rozczyn. Odstawiamy do wyrośnięcia.
Margarynę rozpuszczamy. Jajka z cukrem ucieramy mikserem. Do naczynia wsypujemy mąkę, dodajemy rozczyn i pozostałe składniki. Wyrabiamy ciasto.
Ciasto wykładamy na stolnicę i dzielimy na 8 części. Każdą część rozwałkowujemy i znów dzielimy na 8 części (8 trójkącików). Na każdą część nakładamy krem czekoladowy (bądź też inne nadzienie) i zwijamy w rogaliki.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na niej rogaliki i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy na złoty kolor w temp. ok.180 stopni C.