Do góry

Dania główne Przepis na:

Nadziewane udka kurczaka

Nadziewane udka kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 4

Smaczny pomysł na "Nadziewane udka kurczaka"

Składniki

  • 4 pałki kurczaka
  • 20 dag szpinaku
  • 2 łyżki oliwy
  • ząbek czosnku
  • czerwona papryka
  • łyżka pistacji
  • 4 kromki chleba tostowego
  • pół szklanki śmietany
  • 10 dag masła
  • 2 jajka
  • cytryna
  • tymianek
  • pół szklanki białego wina
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Drobno pokrojony czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj szpinak, posiekane pistacje i paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Chleb pokrój, zalej śmietaną i dodaj rozmącone jajka. Wymieszaj i wlej do szpinaku. Podsmaż. Z pałeczek kurczaka wyjmij kostkę.

  2. Otwór po usuniętej kości napełnij nadzieniem szpinakowym i włóż do brytfanny. Dodaj masło, lekko skrop sokiem z cytryny. Posyp tymiankiem, podlej winem i posól. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C do miękkości. Podawaj z ryżem.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń