Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Nadziewane ziemniaki"
Polecam.
Odsłon: 117
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 32
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 560
Polecam.
Odsłon: 117
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 32
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 560
Składniki
ok. 90 minut
Ziemniaki umyć, nie obierać, owinąć folią aluminiową, położyć na rozgrzany grill na ok. 50-70 min (można też upiec je w piekarniku w temp. 200°C). Wystudzić, odwinąć z folii, przekroić na pół, delikatnie wydrążyć łyżeczką, by powstała łódeczka.
Bazylię umyć, listki oberwać, drobno posiekać. Wydrążoną masę ziemniaczaną utrzeć na gładko ze śmietaną, masłem, musztardą. Wymieszać z parmezanem i bazylią, doprawić solą i pieprzem, rozłożyć w ziemniaczanych łódeczkach.
Ser halloumi pokroić w plastry, rozłożyć na masie ziemniaczanej, docisnąć. Ziemniaki położyć na grillu serem do dołu, piec ok. 5-10 min, aż ser hallumi się zrumieni. Następnie zgrillować spody łódeczek, zdjąć z ognia. Udekorować ziołami.Źródło: Twoje Imperium