Do góry

Przekąski Przepis na:

Nadziewany makaron conchiglioni

Nadziewany makaron conchiglioni

Autor:

Przepisów i artykułów: 337 Ocena: 9118

Dodano:

Odsłon: 974

Nadziewany makaron conchiglioni to wspaniała przekąska, bardzo szybka i łatwa w zrobieniu. Ładnie wygląda na stole, w sam raz na spotkanie z przyjaciółmi przy lampce wina. Tak nadziany makaron równie pysznie smakuje w niedzielne leniwy poranek, bo wszystko można przygotować wieczorem, a rano tylko się zajadać.

Składniki

  • 25 dag makaronu conchiglioni
  • 10 dag sera feta
  • 1 mała czerwona papryka
  • jeden ogórek zielony
  • 1 pomidor
  • 1 czerwona mała cebula
  • kilka listków bazylii
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • kilka zielonych oliwek
  • kilka czarnych oliwek
  • sól i pieprz
  • 1 mała rzymska podłużna sałata
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy go i przelewamy zimną wodą na sitku.

  2. Ogórka, pomidora, paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę.

  3. Mieszamy i dodajemy rozkruszony ser feta, poszatkowane w plasterki oliwki zielone i czarne, oraz poszatkowane liście bazylii. Dodajemy również oliwę z oliwek, troszkę soli i dużo pieprzu. Pamiętajcie że ser feta jest słony.

  4. Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy.

  5. Sałatkę szatkujemy i układamy na dużym talerzu. Ostudzony makaron nadziewamy przygotowaną sałatką.

  6. Tak nadziany makaron conchiglioni wkładamy na około godzinę do lodówki.

  7. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń