Do góry

Dania główne Przepis na:

Nadziewany mostek

Nadziewany mostek

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6578

Dodano:

Odsłon: 13

Smaczny pomysł na "Nadziewany mostek"

Składniki

  • 2 kg mostka cielęcego
  • 2 łyżki grubej soli
  • 2 jajka
  • 10 dag wątróbki cielęcej
  • 1 bułka
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • sól
  • pieprz
  • szczypta świeżo zmielonej gałki muszkatołowej
  • 2 łyżki masła
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mostek dokładnie umyj. Natrzyj cały solą. Za pomocą ostrego noża natnij mięso wraz z błoną tak, aby powstała głęboka kieszeń.

  2. Przygotuj farsz. Żółtka oddziel od białek. Bułkę zalej mlekiem i odstaw. Wątróbkę oczyść i przepuść przez maszynkę razem z odciśniętą bułką. Żółtka utrzyj z masłem. Nie przerywając dodawaj po łyżce wątróbki z bułką. Dodaj natkę i pianę z białek. Nadzienie włóż do kieszeni w mięsie. Zepnij wykałaczkami i zwiąż. Obłóż masłem i piecz przez 2 h w 200°C.

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń