Do góry

Dania główne Przepis na:

Nadziewany pieczony schab

Nadziewany pieczony schab

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 12703

Dodano:

Odsłon: 10048

Smaczne danie.

Składniki

  • schab bez kości 1,50 kg
  • suszone morele 2 opakowania
  • pomidory suszone w oleju 1 słoik
  • sól.pieprz 2 łyżeczki
  • majeranek łyżka
  • papryka mielona 2 łyzki
  • szczypiorek pęczek
  • natka kolendry 2 łyżki
  • tymianek pół łyżeczki
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mięso natrzeć przyprawami i odstawić na 2-3 godziny.morele i pomidory pokroić w cienkie paseczki,dodać posiekana kolendrę i szczypiorek ,lekko posolić,dodać pieprz i kilka łyżek oleju w którym były pomidory,wymieszać

  2. ostrym nożem rozciąć schab na całej długości,do rozcięcia włożyć farsz

  3. na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso na rumiano z każdej strony następnie przełożyć do blaszki i podlać tłuszczem ze smażenia

  4. piec godzinę w temperaturze 180 stopni,podawać z ziemniakami i sałatą w sosie vinegre

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń