Do góry

Dania główne Przepis na:

Nadziewany schab

Przepis dnia 2012-06-05
Nadziewany schab

Autor: Jagoda50

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 8751

Dodano: 03.06.2012

Odsłon: 43915

Przepis pochodzi z książki "Kuchnia europejska",jest troszkę zmieniony ale danie smakowało wszystkim.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. bułki pokroić skropic mlekiem,odcisnąć,wymieszać z drobno pokrojoną pietruszką , bazylią i posiekanym czosnkiem

  2. do masy dodać sół,pieprz,gałkę,żółtka i wymieszać a na koniec dodać ubitą pianę

  3. mięso rozcinamy tak aby powstał płat,lekko rozbić i troszkę posolić,na tak przygotowane mięso wyłożyć nadzienie,zwinąć i spiąć wykałaczkami lub związać

  4. mięso wkładamy do brytfanny wyłożonej boczkiem i zapiekamy,po 10 min podlewamy winem i wywarem ,dodac pokrojone cebule i dusić do miękkości,w trakcie pieczenia podlewac wytworzonym sosem

  5. schab podawać z ziemniakami i brokułami

  6. w oryginalnym przepisie zamiast schabu była jagnięcina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 11 czerwca 2012 Musi być pyszne!A jak ładnie podane!5:)

15 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

eladyb 08 czerwca 2012 zalecialo mi tu Irlandia, do wyprobowania, tak pieknie podane, ze na sam widok chce sie jesc!!!

15 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kantarella 05 czerwca 2012 Na pewno smakowite , tak jak wszystkie Twoje potrawy Jagodko!
Dziekuje za przepis i podziwiam, kiedy Ty znajdujesz na to czas, pozdrawiam cieplo

16 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 03 czerwca 2012 Pięknie wykonane zdjęcie, aż korci, żeby wypróbować ten przepis. Pozdrawiam.

15 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marysia11082 03 czerwca 2012 NA PEWNO BARDZO SMACZNE,A JAK PIĘKNIE PODANE.DAJĘ PIĄTECZKĘ.POZDRAWIAM

15 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń