Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Najeżone ciasto czekoladowe"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 197
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 426
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 460
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 197
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 426
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 460
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 75 minut
Czekoladę połamać na kawałeczki i razem z masłem stopić w gorącej kąpieli wodnej. Lekko przestudzić. Jajka ucierać około 8 minut z cukrem i cukrem wanilinowym.
Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, małymi porcjami dodawać masę czekoladową oraz śmietanę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Wsypać do ucieranej masy.
Foremkę z kominkiem posmarować tłuszczem, oprószyć mąką. Napełnić przygotowanym ciastem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 50 minut. Wyjąć, studzić 10 minut w foremce, następnie przełożyć na kratkę kuchenną i pozostawić do całkowitego wystudzenia.
Obie polewy czekoladowe stopić według przepisu na opakowaniu. Oblać nimi wystudzone ciasto. Słupki migdałowe uprażyć na suchej patelni, przestudzić, wbić w ciasto.Źródło: Życie na gorąco