Do góry

Sałatki Przepis na:

Najlepsza sałatka ryżowa

Najlepsza sałatka ryżowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 211

Dodano:

Odsłon: 15115

Pycha!

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, następnie przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Jaja gotujemy na twardo. Rodzynki zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut, następnie odsączamy. Jabłko obieramy, kroimy w drobną kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Paprykę kroimy w drobną kostkę, lekko wyciskamy z niej nadmiar soku. Por kroimy w cienkie półplasterki. Natkę pietruszki drobno siekamy. Jaja obieramy i kroimy w kostkę. W dużej misce umieszczamy ryż, odsączoną paprykę i rodzynki, skropione sokiem z cytryny jabłko, pokrojone jajka, ketchup i majonez i na końcu doprawiamy do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń