Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne krokiety z mięsem i gorącym czerwonym barszczykiem.
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 447
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32624
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 109
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 447
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32624
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 109
Składniki
Mięso zalać wodą i zagotować, zebrać tzw. szumowinę. Następnie wrzucić wszystkie warzywa, 1 ząbek czosnku, 1 cebulę ( podpiec jak do rosołu ), ziele ang, liście laurowe, majeranek - posolić. Mięso gotować do miękkości ( w czasie gotowania uzupełniać wodę ).
W międzyczasie usmażyć naleśniki ( przepis na moim profilu " Naleśniki z porem i szynką").
Ugotowane mięso ostudzić i zmielić wraz z warzywami ( oprócz kapusty i pora ). Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. 1 cebulę drobno pokroić i podsmażyć na 1 łyżce oleju na złoty kolor, dodać do mięsa. Dodać 1 łyżeczkę majeranku, doprawić solą i pieprzem. Wyrobić na gładką masę. Jeżeli mięso jest zbyt suche dodaję wywaru w którym się gotowało.
Farsz nakładać na naleśnik, zwinąć i panierować w rozmąconym jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na zloty kolor.
Z wywaru gotuję barszcz. Dodaję pokrojone buraki - 5 szt. , 1 łyżkę octu ( w zależności - jak chcę bardziej kwaśny, wtedy dodaję więcej -należy spróbować ). Gotować na małym ogniu. W czasie gotowania barszcz blednie, pod koniec gotowania dodaję koncentrat, doprawiam maggi, pieprzem. Życzę smacznego :)