Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanio , szybko, zawsze sie udaje !
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 222
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 70
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3316
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 222
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 70
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3316
Składniki
Jajka utrzec z cukrem i cukrem waniliowym
dodac make razem wymieszac powoli wlewajac mleko i pozniej olej
dodac proszek do pieczenia , rodzynki i kilka kropel olejku ..... calosc wymieszac
wylozyc blaszke papierem do pieczenia ( gdy sie nie ma papieru mozna rowniez blache wysmarowac i posypac tarta bulka )
przelac ciasto na blaszke .... na wierzchu dosc ciasno ulozyc jablka ( pociete na 8 czesci ) lub inne owoce
Piec ok.30 min. ( najlepiej sprawdzic patyczkiem ) .... po wyjeciu mozna posypac jeszcze cukrem pudrem ......
Ciasto zostaje dlugo miekkie i sie nie suszy ( zasluga oleju ) Smacznego ;)