Do góry

Dania główne Przepis na:

Najwspanialszy Pan Schabowy :)

Najwspanialszy Pan Schabowy :)

Autor:

Przepisów i artykułów: 184 Ocena: 2524

Dodano:

Odsłon: 31716

Po rosołku przyszedł czas na danie główne. Moja propozycja na dziś to schabowy taki prawdziwy dawny jak u babci. Podawany najczęściej z tłuczonymi ziemniakami.

Składniki

  • 8 sporych kotletów schabowych bez kości
  • 8 dag smalcu
  • Bułka tarta
  • mąka pszenna
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • łyżeczka imbiru mielonego
  • 4 jajka
  • sól, pieprz
  • olej rzepakowy do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso lekko osolić, posypać pieprzem.
    rozbić tłuczkiem.
    Zalać roztopionym smalcem i odstawić na 30 min.
    Wszystkie sypkie składniki mieszamy.
    Jajka ubijamy.
    Mięsko wyjmujemy z tłuszczu, maczamy w jajku,potem w panierce.

    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron aż się zrumieni.

    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 28 października 2016 Bellamozzarella masz rację - z kostką. Moja babcia "moczyła" rozbity schab (właśnie z kostką) w mleku z czosnkiem przez noc, później panierowała i smażyła na smalcu. Tak robiła moja mama, robię ja i teraz syn dla swojej rodziny. Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń