Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 110
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 717
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 32
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 385
Polecam.
Odsłon: 447
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 110
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 717
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 32
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 385
Polecam.
Odsłon: 447
Składniki
Przygotowujemy ciasto naleśnikowe: mąka, mleko, żółtka, sól - łączymy. Konsystencja ciasta - słodka śmietana. Następnie ubijamy białka i delikatnie wtłaczamy do ciasta. Smażymy naleśniki (są bardzo puszyste).
Lekko przestudzone naleśniki smarujemy: na 1/2 naleśnika kładziemy dżem (najsmaczniejsze są z dżemem jagodowym ale ten dobrej jakości jest drogi) a na drugą ubitą śnieżkę i składamy naleśnik na połowę, Na górę również dajemy śnieżkę i ozdabiamy całość plasterkami kiwi.