Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki

Naleśniki

Autor: Anka1803

Przepisów i artykułów: 68 Ocena: 1427

Dodano: 05.02.2015

Odsłon: 9214

Najlepsze naleśniki jakie miałam okazję jeść, delikatne i cieniusieńkie

Składniki

  • 0,5 kg mąki tortowej
  • 40 g cukru
  • dwie szczypty soli
  • 4 jajka
  • 800 ml mleka
  • 300 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego
  • 9 g aromatu migdałowego
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać aby nie zostały grudki.

  2. Na dobrze rozgrzaną patelnie wylać jedną porcję ciasta (używam do tego chochli) i smażyć do czasu, aż pokażą się na naleśniku pęcherzyki, następnie odwrócić i smażyć przez chwilę z drugiej strony.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kstr54 06 lutego 2015 Interesujacy przepiis z tym mlekiem zageszczonym

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 05 lutego 2015 świetne, smaczne i delikatne naleśniki :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń