Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki brzoskwiniowo-bakaliowe"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 36
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 106
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 16
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 36
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 106
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 16
Składniki
Mąkę przesiewamy do garnka, dodajemy wodę, mleko, olej, sól, cukier, wbijamy jajka. Miksujemy na jednolitą masę. Odstawiamy na 20 minut, po czym na rozgrzanej patelni, partiami, smażymy obustronnie jasne naleśniki.
Ser miksujemy z cukrem, żółtkami, 2 łyżkami śmietany, sokiem z cytryny i cukrem waniliowym. Brzoskwinie odsączamy z syropu na sitku, drobniutko kroimy i delikatnie mieszamy z musem serowym.
Naleśniki smarujemy farszem, zwijamy, dekorujemy według uznania: bitą śmietaną, gotową polewą czekoladową lub rozpuszczoną tabliczką czekolady, rodzynkami, migdałami itp.
Czas przygotowania: 60 minut. Cena jednej porcji: około 3 zł.
Wartość odżywcza 1 porcji: 490 kcal. Białko: 17 g/Tłuszcz: 27 g/Węglowodany: 47 g.Źródło: Rewia