Do góry

Dania główne Przepis na:

naleśniki budyniowe...

naleśniki budyniowe...

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 1437

Dodano:

Odsłon: 2538

naleśniki są pyszne i smakują do kawy zbożowej z mlekiem lub z czym się lubi............SMACZNEGO!!!

Składniki

  • mąka tortowa 4 szklanki
  • cukier 2 łyżki
  • sól 1/2 łyżeczki
  • budyń 1 opakowanie/duża porcja
  • woda gazowana 1-2 szklanki
  • jajka 2 sztuki "M"
  • olej rzepakowy 4 łyżki
  • serek homogenizowany 400 ml/waniliowy
  • dżem 300 ml/czekośliwka
  • syrop malinowy - ile potrzeba
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. do dzbanka blendera wsyapac mąkę, cukier, sól, budyń duża porcja


    wlać mleko, olej rzepakowy, wbić jajka, wlać wody gazowanej tyle, aby ciasto było lejące


    z blendera ciasto naleśnikowe przelać do pojemnika i odstawić na 45 minut


    patelnia naleśnikarka 22 cm posmarowana cienko olejem, później już nie trzeba dodawać oleju, na bardzo rozgrzaną patelnię nalać chochelką porcję ciasta i smażyć złociste, cienkie naleśniki, usmażone odkładać na talerz


    połowę naleśników posmarować serkiem homogenizowanym waniliowym, drugą połowę posmarować dżemem-użyłam swoje przetwory czekośliwkę, naleśniki składać na koperty


    przed podaniem naleśniki polać sosem malinowym

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń