Do góry

Dania główne Przepis na:

naleśniki budyniowe

naleśniki budyniowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 2131

Dodano:

Odsłon: 6917

Budyniowe naleśniki, cudownie pachną wanilią oraz mają piękny kolor! Idealne na drugie śniadanie lub podwieczorek. Wspaniale smakują z dżemem, owocami, bitą śmietaną lub same. Polecam!

Składniki

  • 250 ml mleka
  • 2 jajka
  • 150 g mąki
  • 300 ml wody mineralnej
  • 2 budynie bez cukru - waniliowe lub śmietankowe
  • 2 łyżki oleju
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka lekko miksujemy.Mąkę mieszamy z proszkiem budyniowym. Mleko łączymy z wodą mineralną i dodajemy do jajek na przemian z mąką wymieszaną z budyniem. Na końcu dodajemy olej. Ciasto wyjdzie dosyć rzadkie. Odstawiamy na 30 min. Po tym czasie dokładnie mieszamy ciasto i smażymy cienkie naleśniki na lekko wytłuszczonej patelni. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 czerwca Supcio, teraz z owocami to pyszne jedzonko :D

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń