Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki czekoladowe z bakaliami

Naleśniki czekoladowe z bakaliami

Autor:

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 6503

Dodano:

Odsłon: 5765

Zamiast zwykłych naleśników z dżemem

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę rozpuścić i ostudzić. Jajka ubić z cukrem kryształem i waniliowym na puszystą masę. Do ubitej masy dodawać po odrobinie margaryny, mleka i mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia. Ciągle ubijać. Następnie włożyć do lodówki na ok 30 minut.

  2. Orzechy włoskie, laskowe i łyżkę płatków migdałowych posiekać lub zmiksować blenderem. Wrzucić do miseczki. Dodać otartą skórkę z cytryny i pomarańczy.

  3. Czekoladę rozpuścić. Dodać do niej śmietankę i bakalie. Wymieszać.

  4. Naleśniki smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, smarować nadzieniem, składać w trójkąty i układać na talerzu. Wierzch lekko posmarować czekoladą lub pozostałym nadzieniem i posypać płatkami migdałowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń