Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki hawajskie

Naleśniki hawajskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 0

Dodano:

Odsłon: 3244

wariacji na temat naleśników ciąg dalszy :) jako miłośniczka pizzy hawajskiej postanowiłam "przełożyć" ją, a właściwie jej nadzienie w naleśnik :)

Składniki

  • naleśniki, 7-8
  • ananas w syropie, 1 puszka
  • szynka w plasterkach bądz w całości, 20 dkg
  • ser żółty starty na tarce
  • sos czosnkowy gotowy lub w torebce np. Knorr, 1 opakowanie
  • śmietana/jogurt grecki do sosu czosnkowego z torebki, 1 łyżka
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Usmaż 7-8 naleśników według własnego przepisu.

  2. Plastry ananasa pokrój na ćwiartki, szynkę zaś na duże kostki, a ser zetrzyj na twarce.

  3. Każdy naleśnik napełnij kilkoma kawałkami ananasa, szynki i porcją startego sera żółtego. Zegnij na pół, aby powstał półksiężyc.

  4. Wyłóż na blasze uprzednio podkładając np. folię aluminiową i wstaw do piekarnika na około 10 min temp. 180 stopni z termoobiegiem, bez termoobiegu 200 stopni.

  5. Wyjmuj naleśniki z piekarnika, podawaj polane sosem czosnkowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

niemen 24 października 2010 oczywiście z keczupem również można, co kto lubi :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 24 października 2010 Fajny pomysł, podoba mi się :) z tym, że ja osobiście hawajską wolę z keczupem niż sosem czosnkowym ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń