Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki meksykańskie

Naleśniki meksykańskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 0

Dodano:

Odsłon: 2399

smak Meksyku w zaciszu Twego domu :)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Usmażyć naleśniki wedle własnego przepisu.

  2. Rozgrzać na patelni trochę oleju i usmażyć mięso mielone.

  3. Po kilku minutach do usmażonego mięsa dodać przecier, kukurydzę i czerwoną fasolę (odsączyć z puszki, najlepiej na sitku) oraz przyprawy wedle własnego uznania. Gotować na małym ogniu często mieszając.

  4. Każdy naleśnik złożyć na pół, w środek dodać farsz i złożyć w pólksiężyc. Polać keczupem i podawać:)

  5. Można także złożone naleśniki posypać na wierzchu startym serem żółtym i zapiec kilka minut w piekarniku, po czym polać keczupem i podać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń