Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki na słodko"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 208
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 208
Składniki
Wszystkie na ciasto wymieszaj i usmaż grube naleśniki. Przygotuj krem. Ubij twaróg z mlekiem, żółtkami i cukrem. Dodaj posiekaną miętę i pokrojone obrane pomarańcze.
Budyń ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Dodaj cukier i łyżkę masła. Wymieszaj. Brytfannę wysmaruj masłem, na dnie połóż naleśnik. Posmaruj twarogiem i przykryj kolejnym naleśnikiem. Rozsmaruj na nim warstwę kremu budyniowego.
Gdy wykorzystasz wszystkie , wstaw lasagne do nagrzanego piekarnika i piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C.Źródło: Na żywo