Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki pieczarkowe w sosie beszamelowym

Naleśniki pieczarkowe w sosie beszamelowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 201 Ocena: 1226

Dodano:

Odsłon: 445

Dziś dla odmiany coś bez mięsa ale również dobrego.

Składniki

  • Ciasto naleśnikowe:
  • 400 g mąki pszennej
  • 200 ml wody gazowanej
  • 200 ml mleka
  • Szczypta soli
  • 2 łyżki oleju
  • 3 jajka
  • Farsz:
  • ½ kg pieczarek
  • Cebula
  • 1 łyżka śmietany
  • 15 dag sera żółtego
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Sos:
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 szk. mleka
  • 10 dag sera żółtego
  • Gałka muszkatołowa
  • Pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Wszystkie składniki na ciasto miksujemy i smażymy naleśniki.

  2. 2. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę następnie prużymy na rozgrzanym oleju

  3. 3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, przyprawiamy pieprzem oraz solą.

  4. 4. Dodajemy połowę sera startego na tarce o dużych oczkach oraz śmietanę

  5. 5. Farsz nakładamy na każdy placek naleśnikowy i składamy w kwadraty

  6. 6. Naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym.

  7. 7. W garnku rozpuszczamy masło

  8. 8. Dodajemy mąkę i mieszamy żeby nie powstały nam grudki.

  9. 9. Następnie wsypujemy pieprz, gałkę muszkatołową

  10. 10. Wlewamy mleko.

  11. 11. Na koniec dodajemy drugą połowę sera żółtego, chwilę gotujemy.

  12. 12. Sosem polewamy naleśniki.

  13. 13. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
    14. Naleśniki gotowe.
    15. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 maja Super, w końcu nie samym mięchem człowiek żyje :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń