Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki pieczarkowe z żółtym serem"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 235
Polecam.
Odsłon: 720
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36228
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 392
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 235
Polecam.
Odsłon: 720
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36228
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 392
Składniki
czas ok. 70 min; porcja – 550 kcal, cena 2,60 zł
Jajko wbij do miski, rozkłóć widelcem. Dodaj mleko, zmiksuj. Wsyp mąkę przesianą ze szczyptą soli. Dodaj łyżkę oleju oraz mineralną wodę gazowaną.
starannie zmiksuj na gładkie ciasto. Odstaw na minimum 30 minut. Po tym czasie ciasto powinno zgęstnieć. Pieczarki oczyść, opłucz i osusz. Pokrój w plasterki lub grubą kostkę.
Obraną cebulę pokrój w piórka. Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć cebulę, przesmaż. Dodaj pieczarki. Smaż razem kilka minut, aż płyn odparuje. Zdejmij z ognia.
10 dag sera odłóż. Resztę wsyp do pieczarek, wymieszaj, dopraw ziołami, solą i pieprzem. Rozgrzej patelnię. Partiami smaż naleśniki. Na każdy nałóż porcję farszu, zroluj. Naleśniki ułóż w naczyniu żaroodpornym. Posyp resztą sera, zapiekaj 10 min.Źródło: Świat kobiety