Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki przekładane farszem pieczarkowym"
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 475
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9704
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 729
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 138
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 475
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9704
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 729
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 138
Składniki
na ciasto dokładnie wymieszaj, po czym usmaż 6 grubych naleśników.
Na drugiej patelni zeszklij drobno pokrojoną paprykę i pora. Po kilku minutach dorzuć oczyszczone pieczarki, dosyp przyprawy i duś całość 10 minut.
Na naleśniku rozłóż duży plaster szynki, posyp go częścią startego sera żółtego i pokryj odrobiną pieczarkowego farszu.
Na to połóż kolejny naleśnik, wędlinę, ser i farsz. Przygotuj w ten sposób sześć pięter.
Gotowy przekładaniec pokrój w trójkąty jak pizzę.
<strong>Przepis nadesłała: Magdalena Bednarek</strong>Źródło: Kurier TV