Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki szpinakowe na ostro"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 28
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 293
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 28
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 293
Składniki
Mąkę gryczaną i pszenną przesiej przez sito do jednej miski. Dodaj roztrzepane jajka i szczyptę soli. Następnie dolej mleko oraz wodę gazowaną i całość zmiksuj blenderem.
Na rozgrzanym oleju usmaż puszyste naleśniki.
W międzyczasie przygotuj farsz. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę i zeszklij na oleju razem z posiekaną cebulą.
Po chwili dołóż do warzyw rozmrożony szpinak, przyprawy i smaż do momentu, aż prawie cały płyn odparuje.
Dodaj do farszu półtorej kulki sera, wymieszaj.
Zwiń naleśniki wraz z masą, po czym udekoruj je resztą moz zarelli, ziołami i chili.Źródło: Telemax