Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki w grzybach"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 104
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 241
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3325
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 104
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 241
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3325
Składniki
Do naczynia wsyp mąkę, szczyptę soli, dodaj resztę składników. Miksuj, aż powstanie gładkie ciasto. Odstaw je na 20 minut. Usmaż cienkie naleśniki.
Na każdy połóż 2 plasterki szynki. Posyp żółtym serem oraz natką. Zwiń naleśniki w rulony, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
Sos: pokrój ugotowane grzyby i pieczarki. Podsmaż na maśle. Podlej wywarem i duś chwilę. Zagęść mąką i śmietaną. Przypraw. Polej naleśniki. Zapiekaj ok. 20 min w temp. 200°C.Źródło: Chwila dla Ciebie