Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki waniliowe z rodzynkami"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 313
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5091
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32689
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 258
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 313
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5091
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32689
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 258
Składniki
Do dużej misy przesiej mąkę tortową. Dosyp szczyptę soli, dolej zimne mleko, zapach waniliowy i wbij jajka. Masę dokładnie wymieszaj lub zmiksuj blenderem.
W razie potrzeby dodaj odrobinę mleka lub wody gazowanej – wtedy ciasto będzie bardziej puszyste.
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, po czym usmaż 12 naleśników.
Ser utrzyj z miękkim masłem, żółtkami oraz cukrem białym i waniliowym. Następnie dodaj śmietanę, otartą skórkę z cytryny i rodzynki. Na koniec delikatnie wymieszaj z ubitymi białkami.
Rozsmaruj ser na naleśnikach i zwiń je w rulony. Podawaj przekrojone na połówki.Źródło: Telemax