Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki węgierskie z mięsem i papryką"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Jajka rozmieszaj w mleku ze szczyptą soli. Partiami wsypuj mąkę. Energicznie mieszając, przygotuj rzadkie ciasto. Na natłuszczonej, rozgrzanej patelni usmaż cienkie naleśniki.
Cebulę pokrojoną w kosteczkę podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj mięso i mieszając, smaż ok. 5 min. Następnie oprósz je słodką papryką, solą i pieprzem.
Sparzone pomidory obierz ze skórki, pokrój w kosteczkę. Tak samo pokrój oczyszczoną zieloną paprykę. Dołóż pomidory do mięsa i duś ok. 10 minut. Dodaj paprykę i duś jeszcze 5 minut.
Naleśniki smaruj farszem i zwijaj w ruloniki. Panieruj je w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smaż na oleju do zrumienienia. Podawaj pokrojone z sałatką warzywną.Źródło: Kobieta i życie