Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki na słodko dobre jako dodatek do obiadu albo jako samodzielna przekąska.
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 34
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 34
Składniki
Wodę mineralną z mlekiem i jajkami wymieszać,następnie dodawać stopniowo mąkę i szczyptę soli,dokładnie wszystko zmiksować i odstawić ciasto.
Gdy ciasto naleśnikowe odpoczywa przygotowujemy ser biały : Jajko sparzyć i wybić do miseczki wymieszać z cukrem waniliowym,następnie dodać biały ser i cukier wymieszać dokładnie.
Na patelni podgrzać odrobinę oleju(ja dodaje tylko na początku i przez całe smażenie już nie dolewam). Naleśniki smażyć na złoty kolor,smarować serem i zwijać w dowolną formę,posypać cukrem pudrem. Smacznego!!!