Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 65
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2275
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 268
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1621
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 65
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2275
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 268
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1621
Składniki
Brokuł umyłem ,oczyściłem i podzieliłem na małe różyczki. Blanszowałem na lekko osolonym wrzątku ok. 8 min. Cebulę obrałem ,pokroiłem w kostkę. Pieczarki oczyściłem ,przekroiłem na 4. Pomidorki umyłem ,pokroiłem na pół. Brokuły osączyłem ,zachowując wywar (1/2 szklanki). Cebulę i pieczarki smażyłem na oleju 5 min. Dodałem brokuły ,groszek ,podlałem wywarem ,zagotowałem. Śmietanę wymieszałem z mąką ,dodałem do warzyw ,ponownie zagotowałem. Przyprawiłem do smaku solą i pieprzem. Naleśniki: Jajka wymieszałem z mlekiem i serem. Stopniowo dodawałem mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Na patelni rozgrzałem tłuszcz ,smażyłem naleśniki. Ciasto wylałem na patelnię i posypałem słonecznikiem ,smażyłem na złoto z obu stron. Przygotowane naleśniki wyłożyłem farszem. Podałem bezpośrednio po przygotowaniu.