Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne naleśniki nadziewane farszem z brokułów, sera feta oraz smażonego boczku i cebuli.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 522
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1409
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 113
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 389
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 522
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1409
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 113
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 389
Składniki
Farsz: +Brokuły dzielimy na mniejsze różyczki przekładamy do garnka, zalewamy woda i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (około 10-15minut) +Cebule i boczek kroimy w kostkę podsmażamy na patelni +Fetę kroimy w kostkę +Wszystkie składniki dodajemy do ugotowanego brokuła, dodajemy łyżkę śmietany i mieszamy +Doprawiamy solą i pieprzem do smaku
Naleśniki: +Do miski dodajemy wszystkie składniki na naleśniki: trzy szklanki mąki, dwie szklanki mleka, szklanka wody, trzy jajka, szczyptę soli +Całość blendujemy +Ciasto powinno mieć płynną konsystencję jeśli jest za gęste dolewamy odrobinę wody +Rozgrzewamy patelnię (średnica 30cm), dodajemy niewielka ilość oleju i smażymy cienkie naleśniki
Składanie: +Układamy na środek naleśnika farsz i zawijamy +Przekładamy do brytfanny i posypujemy startym serem mozzarella +Zapiekamy około 6 minut w 180°