Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki z brokułami i fasolką szparagową

Naleśniki z brokułami i fasolką szparagową

Autor:

Przepisów i artykułów: 251 Ocena: 1592

Dodano:

Odsłon: 109

Uwielbiam naleśniki z dowolnym farszem bo w zasadzie na farsz można wykorzystać to co się ma używając fantazji.

Składniki

  • Składniki na ciasto naleśnikowe:
  • 2 szk. maki pszennej
  • 1 szk. mleka
  • ½ szk. wody gazowanej
  • Jajko
  • sól
  • Składniki na farsz:
  • ½ kg fileta z kurczaka
  • Przyprawa gyros
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • 30 dag fasolki szparagowej
  • 1 mały brokuł
  • Serek mascarpone
  • Kilka paseczków papryczek konserwowych
  • Cebula biała
  • Składniki na sos czosnkowy:
  • 200 ml jogurtu naturalnego gęstego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka czosnku w proszku
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy razem tak aby nie powstały grudki.

  2. 2. Następnie smażymy naleśniki.

  3. 3. Mięso kroimy w kostkę i obsmażamy na rozgrzanym oleju.

  4. 4. Doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros.

  5. 5. Cebulę obieramy, drobno kroimy dodajemy do mięsa.

  6. 6. Warzywa ( fasolkę oraz brokuł) gotujemy w osolonej wodzie.

  7. 7. Paprykę kroimy w drobne paseczki i przekładamy do miski.

  8. 8. Do papryki dodajemy po ugotowaniu warzywa.

  9. 9. Do warzyw również dodajemy wystudzone mięso.

  10. 10. Na sam koniec do farszu dodajemy serek i dokładnie mieszamy.

  11. 11. Na każdy naleśnik nakładamy farsz.

  12. 12. Składamy w kwadrat i układamy w naczyniu.

  13. 13. Robimy sos: wszystkie składniki łączymy ze sobą.

  14. 14. Gotowym sosem smarujemy wierzch naleśników.

  15. 15. Naleśniki gotowe.
    16. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń