Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki z budyniem i dynią"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 217
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 217
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj cukier oraz sól, wymieszaj. Do suchych składników wbij jajka, wlej 100 ml mleka, zmiksuj. Następnie wlej pozostałe mleko oraz śmietankę kremówkę i miksuj tak długo, aż ciasta dokładnie się połączą. Miskę przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 60 min. Na rozgrzaną, delikatnie natłuszczoną patelnię wylewaj rozmieszane za każdym razem ciasto i smaż naleśniki na złoty kolor z obu stron.
Do rondelka wlej 1 i 1 szklanki mleka, wsyp cukier oraz cukier wanilinowy, zagotuj. Do miseczki wsyp obie mąki, dodaj żółtko oraz pozostałe mleko, zmiksuj. Wlej do gotującego się mleka, dodaj purée z dyni, gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Przestudź. Naleśniki posmaruj budyniem dyniowym, zwiń w ruloniki. Udekoruj polewą czekoladową i karmelową. Podawaj z kleksem bitej śmietany.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Sztuka: 200 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie