Dania główne Przepis na:
naleśniki z farszem mięsno-pieczarkowym

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 10
Dodano: 18.01.2009
Odsłon: 2218
bardzo sycące i wszystkim gościom smakowało:)
Składniki
- ok 50 dag mięsa mielonego
- naleśniki(dodajcie troche koncentratu pomidorowego do ciasta naleśnikowego)
- fix knorra do spaghetti bolognese
- ser-10dag
- pieczarki 20-30dag
- śmietana kwaśna 18%
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
mięso mielone z pieczarkami podsmażyć na patelni,dodać rozrobiony fix konorra do spaghetti bolognese i dusić pod przykryciem kilka minut aż farsz wchłonie sos. na koniec dodać kwaśną śmietanę 18% (jedna-dwie łyżki) i dobrze wymieszać. naleśniki napełnić farszem, posypać serem i wstawić do piekarnika,jak ser się roztopi,wyjąc i jedzonko gotowe:)smacznego!
Komentarze do przepisu (2)

de_bono 22 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
można dodać trochę pieprzu, z zasady nie przyprawiam niczym innym bo fix ma w sobie sporo przypraw.0 Kto głosował? | Odpowiedz

asionder 22 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
czy mięso doprawiamy: solą i pieprzem?0 Kto głosował? | Odpowiedz