Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki z frużeliną wiśniową"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 54
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 122
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 42
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 54
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 122
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 42
Składniki
Żelatynę rozpuścić w małej ilości zimnej wody. Wiśnie wydrylować, zagotować z cukrem i małą ilością wody. Trzymać na ogniu kilka minut. Dodać żelatynę, wystudzić. Migdały uprażyć na suchej patelni.
Zmiksować wodę, mleko, jajka i sól. Dodać mąkę i dalej miksować. Na końcu dodać stopione masło. Po zmiksowaniu ciasto naleśnikowe wstawić do lodówki na co najmniej pół godziny.
Smarować patelnię małą ilością masła i smażyć jak najcieńsze placki. Na gotowe nakładać frużelinę wiśniową, zawijać. Podawać posypane płatkami migdałowymi.
ok. 55 minut
Dzięki dodaniu do ciasta naleśnikowego tłuszczu, można smażyć placki na minimalnej ilości masła lub oleju.Źródło: Twoje Imperium