Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki z prażonymi jabłkami i sokiem pomarańczowym.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32574
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 54
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 933
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 333
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32574
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 54
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 933
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 333
Składniki
1. Z mąki, jajek, mleka i wody wyrobić mikserem ciasto naleśnikowe . Usmażyć naleśniki na oleju na rozgrzanej patelni. Powinno wyjść 10 szt. 2. Jabłka obrać, pokroić w drobne kawałki, wrzucić do garnka, podlać 1 szklanką wody i gotować na wolnym ogniu ok. 20 minut do odparowania wody. Przemieszać łyżką na gładką masę.Przestudzić.
3.Posmarować naleśniki masą jabłkową i zwinąć w rulon lub złożyć w trójkąty. 4. Pomarańczę umyć, sparzyć wrzątkiem, pokroić w ósemki, wyciskać sok i polewać sokiem naleśniki. Smacznego!